Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kastanjebier
van: | Manus van Bommel |
klasse: | V |
stijl: | Overigen |
Beschrijving
Het bijzondere van dit bier is dat de kastanjes, gestoomd en in kleine stukjes gehakt, toe worden gevoegd tijdens het maischen.
3de prijs bij het Bergskampioenschap in oktober 2008. 1ste prijs bij het ONK 2009 |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1075 |
eind SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 20.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2500g | 3 EBC | ||
Caramout (50 EBC) | 300g | 50 EBC | ||
Rietsuiker | 250g | |||
Kastanjes | 625g | |||
Styrian Goldings hop | 18g | 90 min. | 5 α | |
SafAle US-05 |
Maisch schema
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
10 min. | 60 min. | 30 min. | 1 min. |