Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Porter

van:Erik Bouman en Bas van de Voort
gepubliceerd:Hillegom
klasse:B
stijl:Porter

Beschrijving

 

1e prijs ONK 1997 en Nederlands Kampioen 1997

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1054
eind SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1800g   3 EBC  
Kristalmout (120 EBC)320g   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)70g   800 EBC  
Goldings33g   5% α  
Goldings5g   4% α  

Maisch schema

53 °C68 °C74 °C78 °C
15 min.45 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Gist rechtstreeks uit de gistingstanks van het "Amsterdamse Brouwhuis Maximiliaan". Hiervan een dag van te voren 1 liter giststarter van gemaakt. Suiker bij bottelen 4,5 gram per liter. De hoofdgisting heeft 7 dagen geduurd, lageren 19 dagen

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater 8 liter & Spoelwater 6 liter
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=261