Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Porter
van: | Erik Bouman en Bas van de Voort |
gepubliceerd: | Hillegom |
klasse: | B |
stijl: | Porter |
Beschrijving
1e prijs ONK 1997 en Nederlands Kampioen 1997
|
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1054 |
eind SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1800g | 3 EBC | ||
Kristalmout (120 EBC) | 320g | 120 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 70g | 800 EBC | ||
Goldings | 33g | 5% α | ||
Goldings | 5g | 4% α |
Maisch schema
53 °C | 68 °C | 74 °C | 78 °C |
15 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |