Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Pale Ale
van: | Martin Hofhuis |
gepubliceerd: | Tilburg |
klasse: | B |
stijl: | Pale Ale |
Beschrijving
Bij deze Engels Ale zullen we voor de mout helaas wat concessies moeten doen aan het maischschema. De Engelse infusiemethode gaat namelijk uit van één temperatuur en dat lange tijd. Omdat de eestmethodes op het vasteland anders zijn gaan we wat lager zitten (63°C) met de temperatuur en houden die temperatuur 45 minuten aan. In principe moet het zetmeel dan verdwenen zijn zodat jodium geen blauwe verkleuring meer geeft. Mocht dat nog niet zo zijn, houdt dan die temperatuur wat langer aan.
|
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1047 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1400g | 7 EBC | ||
Caramout (120 EBC) | 150g | 120 EBC | ||
Maisgries | 150g | |||
Rietsuiker | 100g | |||
Goldings | 33g | 75 min. | 4% α | |
Wyeast 1098 British Ale |
Maisch schema
63 °C | 73 °C | 78 °C |
45 min. | 15 min. | 1 min. |