Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1062 |
eind SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Maisch schema
52 °C | 62 °C | 67 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
* de verwarming van het beslag geleidelijk laten verlopen van max. 1°C per minuut.
** jodiumtest doen en indien nog blauwe verkleuring 2e rust langer aanhouden.
Bij voorkeur een Duitse Ale-gist; bijv Wyeast German Ale of European Ale; Delta-X.
Opmerkingen van de web redactie
Maischwater: 7,5 liter
Spoelwater: 6,5 liter
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=257