Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Barley Wine

van:Paul Langenberg
klasse:D
stijl:Barley wine

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:11.0 %
begin SG:1100
eind SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)3000 g   3 EBC  
Ambermout (60 EBC)1000 g   60 EBC  
Zwarte mout (1200 EBC)50 g   1200 EBC  
Basterdsuiker, geel500 g      
Rietsuiker400 g      
Hallertau  90 min. 3 α  
Chimay gist       

Maisch schema

48 °C52 °C62 °C72 °C
15 min.15 min.20 min.45 min.

Opmerkingen van de brouwer

Maischwater: 10 liter. Spoelwater: 6 liter. Voor het gist is Chimay gebruikt. Naast de Hallertau hopbloemen zijn ook hops uit eigen tuin (25g) gebruikt. Alle hop is in één keer toegevoegd.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=254