Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Het recept van deze maand is van Karmeliet Bitter Blond. Met dit recept won Wim van de Kieboom de 1e plaats in de categorie licht smal tijdens het ONK 2014. Met dit bier won hij tevens de A-Klasse van het Bergsche Bierbrouwers Gilde en de 2e prijs in de A-Klasse bij de Roerstok. |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcohol percentage: | 6.0 % |
begin SG: | 1048 |
eind SG: | 1008 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Maisch schema
52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
5 min. | 40 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Begin Sg 1051 aangevuld met water tot 1048
Gist:
Karmeliet uit eigen cyrobank.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=240