Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1071 |
eind SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Maisch schema
52 °C | 62 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
20 min. | 60 min. | 15 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Gist starter opgekweekt met depot 2 flesjes WestMalle.
2 maal 10 minuten belucht voor gist toevoegen,
1 maal 10 minuten na toevoegen gist.
Temperatuur hoofdvergisting 24°C.
Overgeheveld en ongeveer 3 weken op ongeveer 12°C.Gebotteld met 9 gram brui
Opmerkingen van de web redactie
Afgelopen clubavond stonden wij aan het begin van de avond even stil bij het overlijden van ons brouwmaatje Noud Boogers. Mede dankzij zijn vrouw Corry en de medewerking van Rob Leijsen, Pim van Gelder en Erik de Clerck kregen wij een aantal kratten bier
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=298