Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Tilburgse “Marter”

van:Martin Hofhuis
gepubliceerd:Tilburg
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1048
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1700g   3 EBC  
Ambermout (50 EBC)100g   50 EBC  
Caramout (120 EBC)110g   120 EBC  
Hallertau22.5g 90 min. 3.2% α  
Sinaasappelschil, gedroogde2 sinaasappels 15 min.    
Koriander5g 15 min.    
Hoegaarden gist       

Maisch schema

52 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.30 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater 7 liter en Spoelwater 7 liter.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=271