Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Tarwebier
van: | Christ van den Hoven sr. en Christ van den Hoven j |
gepubliceerd: | Tilburg |
klasse: | B |
stijl: | Tarwebier |
Beschrijving
1e prijs clubkampioenschap 1994 en algemeen kampioen 1994
|
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1050 |
eind SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1670g | 3 EBC | ||
Tarwemout ( 3 EBC ) | 500g | 3 EBC | ||
Tarwe, ongemout | 350g | |||
Caramelmout (150 EBC) | 350g | 150 EBC | ||
Northern Brewer | 17g | 8 α | ||
Saaz hop | 8g | 4 α | ||
Bootz Bovengist |
Maisch schema
45 °C | 52 °C | 58 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 25 min. | 5 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |