Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Pale Ale

van:Noud van Kempen en Jan & Carel van Bladel
gepubliceerd:Tilburg
klasse:D
stijl:Pale Ale

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1070
eind SG:1018
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)830g   3 EBC  
Palemout (7 EBC)1660g   7 EBC  
Caramout (50 EBC)230g   50 EBC  
Zwarte mout (1200 EBC)20g   1200 EBC  
Saaz hop12g 75 min. 4 α  
Brewers Gold12g 15 min.    
Kandijsuiker, donker45g      
Suiker160g      
Honing1 eetlepel      

Maisch schema

55 °C63 °C68 °C73 °C78 °C
30 min.45 min.25 min.30 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Alle suikers toevoegen aan het begin koken. Als gist is opgekweekte Westmallegist gebruikt.

Opmerkingen van de web redactie

Maishwater 8.2 liter & Spoelwater 6,7g
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=258