Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 8.1 % |
begin SG: | 1082 |
eind SG: | 1022 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Water type | Maischwater: aangezuurd met 2 ml melkzuur 80% |
Maisch schema
50 °C | 60 °C | 70 °C |
10 min. | 45 min. | 20 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Giststarter 2 dagen van tevoren gemaakt met Wyeast Belgium Ale.
Temperatuur hoofdgisting 24° C.
Temperatuur lagering 10° C.
Nagisting op de fles met 2 g rietsuiker op 30 ml flesje.
Opmerkingen van de web redactie
1e prijs clubkampioenschap 2002 en algemeen kampioen 2002
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=246