Barleywine Brut methode champenoise
van:
Piet Reniers
klasse:
C
stijl:
Barley wine
Recept gegevens
batch grootte:
10 l.
kooktijd:
90 min.
alcohol percentage:
11.9 %
begin SG:
1085
eind SG:
1006
EBC (kleur):
0.0
EBU (bitterheid):
25.0
Water type
Ph 5,2
Ingrediënten
ingrediënt
hoeveelheid
kooktijd
waarde
merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)
2200 gr
3 EBC
Carahell (14 EBC)
400 gr
14 EBC
Vienna mout (8 EBC)
400 gr
8 EBC
Cara Pilsmout (10 EBC)
200 gr
10 EBC
Tarwemout ( 3 EBC )
200 gr
3 EBC
Rietsuiker
600 gr
Northern Brewer
10 gr
90 min.
8.5 % α
Goldings
3 gr
4.9 % α
Saaz hop
3 gr
3.8 % α
Hallertau Tradition
3 gr
3.5 % α
SafAle US-05
1 zakje
Koriander
1 gr
Komijnzaad
1 gr
Karwijzaad
0.5 gr
Kaneel
0.5 gr
Steranijs
0.25 gr
Maisch schema
63 °C
78 °C
90 min.
5 min.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=316