Klapperdieklop
van:
Fons Ronde
gepubliceerd:
Clubblad mei 2012
klasse:
D
stijl:
Haverbier
Recept gegevens
batch grootte:
10 l.
kooktijd:
90 min.
alcohol percentage:
0.0 %
begin SG:
1065
EBC (kleur):
30.0
EBU (bitterheid):
31.0
Ingrediënten
ingrediënt
hoeveelheid
kooktijd
waarde
merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)
2000 gr
3 EBC
Havermout HO
1000 gr
Brown Malt (200)
140 gr
200 EBC
Galena hopbloemen
5
90 min.
12.8 α
Galena hopbloemen
5
60 min.
12.8 α
Crystal hop
10
5 min.
3.5 α
Crystal hop
7.5
3.5 α
Cara-Kristal (120 EBC)
120 EBC
Wyeast 1275 Thames Valley Ale
Maisch schema
67 °C
76 °C
60 min.
10 min.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=300