Milkstout
van:
Jan van den Hoogen
gepubliceerd:
Clubblad september 2014
klasse:
B
stijl:
Milkstout
Recept gegevens
batch grootte:
10 l.
kooktijd:
75 min.
alcohol percentage:
6.0 %
begin SG:
1059
EBC (kleur):
174.0
EBU (bitterheid):
29.0
Ingrediënten
ingrediënt
hoeveelheid
kooktijd
waarde
merk / leverancier
Palemout (7 EBC)
2550
7 EBC
Cara-Kristal (120 EBC)
230
120 EBC
Chocolademout (900 EBC)
55
900 EBC
Zwarte mout (1500 EBC)
100
1500 EBC
East Kent Goldings
23
75 min.
5 α
Lactose (Melksuiker)
150
Wyeast 1318 London Ale III
Wyeast
Maisch schema
67 °C
78 °C
60 min.
2 min.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=241