Hoegaarden Speciaal3

van:Wim van de Kieboom
gepubliceerd:Clubblad oktober 2012
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1054
eind SG:1016
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1300 gr   3 EBC  
Roggemout (6 EBC)380 gr   6 EBC  
Vienna mout (8 EBC)220 gr   8 EBC  
Tarwemout ( 3 EBC )220 gr   3 EBC  
Havervlokken (2 EBC)135 gr   2 EBC  
Suiker40 gr      
Citra6.5 60 min. 10.2 α  
Willamette hop6 5 min. 3.8 α  
Willamette hop6   3.8 α  
Gistvoeding1 gr 10 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde2 gr 1 min.    
Koriander6 gr 1 min.    

Maisch schema

52 °C65 °C72 °C78 °C
5 min.10 min.45 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=303