Klapperdieklop

van:Fons Ronde
gepubliceerd:Clubblad mei 2012
klasse:D
stijl:Haverbier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1065
EBC (kleur):30.0
EBU (bitterheid):31.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2000 gr   3 EBC  
Havermout HO1000 gr      
Brown Malt (200)140 gr   200 EBC  
Galena hopbloemen5 90 min. 12.8 α  
Galena hopbloemen5 60 min. 12.8 α  
Crystal hop10 5 min. 3.5 α  
Crystal hop7.5   3.5 α  
Cara-Kristal (120 EBC)    120 EBC  
Wyeast 1275 Thames Valley Ale       

Maisch schema

67 °C76 °C
60 min.10 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=300