Bière de mars

van:Jacques Bertens
gepubliceerd:Clubblad april 2012
klasse:A
stijl:Frans Lentebier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1056
EBC (kleur):45.0
EBU (bitterheid):15.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1200 gr   3 EBC  
Caramout (50 EBC)1000 gr   50 EBC  
Biscuitmout (B) (50 EBC)200 gr   50 EBC  
Saaz hop2.5 75 min. 3 α  
Hallertau - Magnum5 15 min. 13 α  
Saflager S-189      Fermentis
Saflager T-58      Fermentis

Maisch schema

45 °C52 °C65 °C70 °C79 °C
5 min.5 min.40 min.20 min.2 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=299