Schneider Aventinus kloon

gepubliceerd:Brew Your Own
klasse:D
stijl:Dubbelbock

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:7.1 %
begin SG:1073
eind SG:1018
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):10.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Tarwemout (4 EBC)2100 gr   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC)1050 gr   3 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)360 gr   120 EBC  
Carafa Spezial type I (800 EBC)80 gr   800 EBC  
Hallertau Hersbr11 gr 60 min. 4% α  
Wyeast 3068 Weihenstephan       

Maisch schema

35 °C55 °C63 °C74 °C
min. min. min. min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=315