IJndejaarsbier (kloon)

van:Adrie Otte
klasse:D
stijl:Feestbier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:9.0 %
begin SG:1081
eind SG:1012
EBC (kleur):24.0
EBU (bitterheid):36.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2600 g   3 EBC  
Munichmout (15 EBC) 377 g   15 EBC  
Aromamout (150 EBC) 189 g   150 EBC  
Suiker 350 g      
Target11.3 g 60 min. 10 α  
Saaz hop28.3 g 20 min. 2.6 α  
Styrian Goldings hop18.9 g 5 min. 3 α  
Styrian Goldings hop15.8 g 1 min. 3 α  
Koriander9.4 5 min.    
Sinaasappelen18.9 5 min.    
Zoethout1.57 5 min.    

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
45 min.10 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=288