Kampioensdubbel

van:Fon de Laat
gepubliceerd:Clubblad mei 2011
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1072
eind SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Munichmout (15 EBC)2150   15 EBC  
Kristalmout (50 EBC)225   50 EBC  
Cara Red (45 EBC)85   45 EBC  
Special-B (300 EBC)300   300 EBC  
Kandijsuiker, donker270      
Hallertau8.5 90 min. 3 α  
Northern Brewer4 90 min. 8 α  
Saaz hop59 30 min. 4 α  

Maisch schema

50 °C65 °C73 °C78 °C
10 min.45 min.10 min.1 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=287