De Zoemende Bisschop

van:Herman Soemers, Huub Soemers en Peter Jasperse
gepubliceerd:Tilburg
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1076
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2000 g   3 EBC  
Tarwe, ongemout1500 g      
Kandijsuiker, donker250 g      
Saaz hop10 g 90 min. 3% α  
Hersbrucker Spalt10 g 90 min.    
Brewers Gold10 g 90 min. 6.5% α  
Koriander12.5 g      

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
60 min.30 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=274