D'n Doerrack
van:
Ed Jacobs en Eric Kampfraath
klasse:
C
stijl:
Ale
Recept gegevens
batch grootte:
10 l.
kooktijd:
90 min.
alcohol percentage:
6.0 %
begin SG:
1062
eind SG:
1015
EBC (kleur):
28.0
EBU (bitterheid):
38.0
Brouwhuis efficiëntie
75 %
Ingrediënten
ingrediënt
hoeveelheid
kooktijd
waarde
merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)
2700 g
3 EBC
Aromamout (150 EBC)
130 g
150 EBC
Chocolademout (800 EBC)
35 g
800 EBC
Fuggles
6
90 min.
4 α
Styrian Goldings hop
6 g
90 min.
1 α
Cascade
22
15 min.
3 α
Wyeast 1275 Thames Valley Ale
6 g
4 α
SafAle US-05
4
6 α
Maisch schema
62 °C
72 °C
78 °C
10 min.
40 min.
5 min.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=244